folosirea cremelor fotoprotectoare pe toată durata tratamentului (față, gât, brațe).

după efectuarea tratamentului, la axile se recomandă folosirea unei creme calmante, a pudrei antiperspirante (evitați deodorantele cu alcool).

evitați expunerea la plajă/solar pentru aproximativ 7 zile înainte și după ședința de epilare cu Laser Diode.

se evită mersul la sală și saună, transpirația poate fi toxică, iar pielea se poate irita (este valabil doar în ziua cu ședința).

Recomandări după Epilarea cu Laser

se evită mersul la masaj, cremele folosite pentru masaj pot conține anumite substanțe care pot irita pielea(este valabil doar în ziua cu ședința).

dacă mergeți la înot de obicei, puteți merge înainte de ședința de epilare cu laser, însă nu după, deoarece apa cu clor poate irita și ea pielea, porii fiind deschiși după epilarea cu lama și apoi aplicarea luminii de laser.

se evită în ziua/seara de după ședință baia cu apă fierbinte. Pot apărea mici iritații sau pete roșii pe piele.

Recomandări după Epilarea Definitivă cu Laser

Recomandări după Epilarea cu Laser

Îndepărtarea cu laser a părului poate fi un proces simplu cu recuperare minoră pentru cele ce doresc să beneficieze de îngrijirea potrivită a pielii dupa tratamentul cu laser. Îngrijirea corespunzătoare a pielii după și în timpul tratamentului este vitală pentru atingerea scopului și rezultatelor dorite și pentru menținerea unei pieli frumoase și sănătoase. Urmărind câteva sfaturi vă va ajuta să obțineți rezultatele mult dorite și să vă reduceți șansele de complicații sau disconfort ce pot urma acestor tratamente.

Piele roșie și inflamată

Imediat dupa o ședință de tratament, vă puteți aștepta ca pielea în regiunea tratată să fie ușor roșie și inflamată. Regiunea se poate resimți ca o ușoară iritație sau ca o arsură minoră de soare. Aceasta se observă cel mai bine în jurul foliculilor de păr. Pentru cele mai multe (20-40%) această senzație dispare în cateva ore, însă pentru altele (5%) poate dura o zi sau chiar două pentru ca pielea să revină la normal. Sunt reacții absolut normale. Timpul de recuperare după această intervenție cu laser nu este necesar și cele mai multe dintre paciente vor putea reveni la activitățile normale ca serviciul sau shoppingul, direct după ședința de tratament. Daca simțiți nevoia de câteva ore de relaxare dupa ședințe, încercați să vă programați tratamentul astfel încât să aveți timp și de aceasta, dar cele mai multe nu consideră necesar. Dacă sesizați orice tip de vezicule sau cruste în zona tratată, asigurați-vă că primiți îngrijire din partea echipei de tratament. De asemenea, trebuie discutat dacă mai pot fi recomandate și alte ședințe de tratament.

Daca dumneavoastră considerați că roșeața și inflamarea zonei survenite în urma tratamentului cu laser este inconfortabilă, există metode de a alina aceste simptome. Compresele reci pot fi folosite pentru a răcori/calma zona. Puteți folosi gheață sau s-ar putea să fie mai usor să înmuiați o bucată de pânză moale în apa rece și ușor să o plasați peste regiunea afectată, schimbând-o de câte ori este nevoie. Amintiți-vă că orice efecte secundare tratamentului cu laser de îndepărtare a părului ar trebui să dispară într-un timp foarte scurt, deci orice disconfort veți avea nu va dura mult.

De asemenea, ajutătoare în recuperarea zonelor afectate pot fi și cremele hidratante/calmante. De obicei, specialistul vă va recomanda acest tip de cremă. Cremele antibacteriene nu sunt absolut necesare, ci chiar pot cauza uscarea precoce a zonei tratate. Între ședințele de tratament cel mai bine este să vă mențineți pielea sănătoasă în general. Folosind o cremă hidratantă în special pe zonele care urmează să fie tratate (mai puțin în ziua tratamentului de epilare cu laser), vă veți asigura o piele sănătoasă și fină în timpul următoarelor ședințe de tratament. Doar așa veți obține rezultate optime.

Epilarea cu ceară, decolorarea sau smulgerea părului nu sunt recomandate în timpul tratamentelor cu laser de îndepărtare a părului și nici între ședințe. Evitați săpunurile puternice care pot usca zona. După câteva zile (10-14 zile) vă puteți aștepta ca părul din zona tratată să înceapă să cadă. Răspândirea părului în zona tratată este o parte normală din tratamentul de epilare cu laser și procesul de recuperare.

Recomandări după Epilarea cu Laser, este absolut necesar să evitați expunerea zonei tratate la lumina solară 7 zile după ședință. Chiar și o expunere solară minoră (mersul la piscină sau 5 minute la solar) poate cauza iritație și arsuri la nivelul zonei tratate. Este recomandată protecția SPF de 30 sau chiar mai mare în orice anotimp, nu doar în timpul tratamentului de epilare cu laser.

La ce să vă așteptați?

Înainte de epilarea cu laser a părului, ne vom asigura că avem o piele fină, ca părul a fost ras bine înainte de tratament. Se vor acoperi toate alunițele cu un creion alb, dacă acestea există. Specialistul vă va aplica un gel pe bază de apă pe zona ce urmează a fi tratată.

În timpul procedurii:

Specialistul va aplica pe piele un dispozitiv portabil cu laser. În funcție de tipul de laser, un dispozitiv de răcire pe vârful instrumentului va fi folosit pentru protecția pielii și răcirea acesteia. Când specialistul activează laserul cu Diode, razele acestuia vor penetra pielea dumneavoastră până la nivelul bulbului folicular, de unde ia naștere firul de păr. Căldura intensă provenită de la razele laserului distruge foliculii de păr, ceea ce va inhiba creșterea părului. Este posibil să simțiți o mică pișcătură (ca o înțepătura de țânțar).
Ca să tratăm o zonă mică, cum ar fi mustața, este nevoie doar de câteva minute, dar să tratăm o zonă mai largă cum ar fi picioarele, brațele, poate dura câteva ore.

Recomandări după Epilarea cu Laser

Imediat sau la câteva ore după încheierea procedurii de epilare cu laser a părului se poate observa uneori roșeată sau inflamație. O senzație înțepătoare poate fi resimțită și ea, o zi sau două. De asemenea, zona afectată poate deveni ușor aspră.

În timpul recuperării, spălați ușor zona cu apă și săpun. Evitați să ciupiți sau să scărpinați pielea afectată. Este de asemenea important să evitați expunerea la soare/solar o saptamana dupa tratament. După această perioadă folosiți protecție solară oricând vă expuneți la soare.


Durere Epilare cu Laser

Întrebare: Doare epilarea cu aparatul laser diode 808 nm?

Răspuns: Acesta produce un fascicul de lumină capabil să traverseze pielea într-o fracțiune de secundă, iar pielea nu simte caldura pentru că nu are timp să reacționeze.
Persoana tratată va percepe un confort absolut chiar și pe zonele cele mai delicate.
Atenție! Experiențele anterioare neplăcute cu tehnologia învechită de epilare cu IPL nu are nici o legătura cu tehnologia laser folosită de noi.

×