Cum acționează laserul/epilarea cu laser?

Epilarea laser a fost efectuată experimental cu aproximativ 20 ani înainte de a deveni publică în anii 1970. Aparatele cu Lumina Intens Pulsată (IPL) din punct de vedere tehnic NU sunt LASERE! Ele folosesc lămpi cu lumină Xenon care emit lumină de spectru larg.

Întrebare: Cum actionează laserul?
Răspuns: Prinicipiul primar din spatele epilării laser este fototermoliza selectivă. Laserele pot cauza distrugerea selectivă prin afectarea doar a materiei închise la culoare – melanina în zona firelor de păr și a foliculor, în același timp neîncălzind zona din jur. Lumina este absorbită de pigmentul de “culoarea neagră”, așadar și energia laser poate fi absorbită de acesta – dar cu o viteză și intensitate mult mai mare.

Cum acționează laserul

Epilarea laser este focalizată către melanină. Melanina este pigmentul care se află natural în păr și piele. În cantități mai mari în cazul tenului și părului de culori mai închise.
Datorită absorbției selective de lumină laser, părul închis la culoare poate fi tratat mult mai bine de lasere. Combinația de păr închis la culoare și ten deschis este cea ideala. Laserele de ultimă generație sunt capabile să afecteze parul închis la culoare chiar și la pacienții cu ten închis.


Epilare Definitivă Testare Gratuită

– Ce înseamnă „Consultație Gratuită„?

– Când spunem „Consultație Gratuită” ne referim la o testare pe o parte (1-4 cm) din zona dumneavoastră de interes pentru epilare progresiv definitivă.   

Pentru a putea face această testare trebuie să treacă 3 săptămâni de la ultima smulgere a părului, dacă părul a fost smuls, să nu ne expunem la soare/solar cu 5 – 7 zile înainte de epilarea progresiv definitivă și 5 – 7 după ședința de… Citește articolul complet

×